5 Maj

Varje år firas mängder av temadagar runt om i världen. Att ragdollen förtjänar en egen dag på året att uppmärksammas lite extra på är för oss som rasring självklart, och därför har Internationella Ragdolldagen införts!

Internationella ragdolldagen firas den 5 maj över hela världen.

Uppmärksamma dagen!
Internationella Ragdolldagen

Hjälp oss gärna att uppmärksamma ragdollens alldeles egna dag genom att fylla Facebook, Instagram och andra sociala medier lite extra med bilder och filmer på ragdolls i alla former och färger i anslutning till den här dagen. 

Använd gärna hashtaggen #InternationalRagdollDay när du lägger ut något, så kan vi lättare se hur andra ragdollälskare valt att uppmärksamma dagen. Genom att du lägger ut bilder och berättar vilken dag det är så hjälper du till att sprida infon om att ragdollen har en alldeles egen dag. 

Bakgrund
Internationella Ragdolldagen - 5 maj

Uppförandet av dagen blev, efter ett initiativ från en svensk ragdolluppfödare, ett gemensamt projekt för ragdollentusiaster över hela världen under år 2020.

I en diskussionsgrupp på sociala medier samlades över 500 ragdollintresserade från världens alla hörn för att gemensamt bestämma ett datum för firandet. 

Efter diskussioner, och slutningen en röstning, landade datumet på 5/5; Raggedy Ann Fugiannas födelsedag. Ett datum som dessutom är lätt att lägga på minnet.
Fugianna, tillsammans med tre andra katter, var de allra första katterna någonsin att registreras som ragdolls i ett kattförbund. På bilden ser vi Fugianna tillsammans med sin uppfödare, ragdollens skarpare, Ann Baker. Du kan lära dig mer om ragdollens historia på den här länken >

Om du vill lära dig med om ragdollens egenskaper och utseende så kan du klicka dig runt på de olika sidorna här på vår hemsida. Vi har samlat massor med information och bilder för att kunna ge alla som är intresserade av vår ras en god bild av hur ragdollen är och ser ut. Vi är kanske lite partiska, men det finns trots allt många anledningar till att just ragdollen är nordens populäraste raskatt!