Ragdollen är en väldigt populär kattras och varje år tillkommer ett helt gäng nya uppfödare. Att vara ragdolluppfödare är inte bara väldigt roligt, utan innebär också mycket jobb och stort ansvar. Det är mycket som man måste känna till, och det kan lätt kännas svårt och förvirrande. SRC erbjuder därför sina medlemmar nybörjarhjälp i ragdolluppfödning genom mentorskap.

Mentorskapet har visat sig vara en uppskattad hjälp som SRC gärna fortsätter att erbjuda. För att kunna göra det behövs hjälp från fler etablerade uppfödare. Är du uppfödare och känner att du har tid och lust att vara mentor till en ny uppfödare? Alla har vi en gång varit nya och vet hur värdefullt det är att ha någon som man kan fråga om hjälp på vägen.

Som mentor kan du få frågor rörande rasens standard och val av avelsdjur/avelskombinationer, såväl som frågor om genetik, hälsa eller pappersarbetet vid kullar. Det är även vanligt att få frågor gällande det praktiska kring förlossning, dräktighet, parning,kattungeskötsel etc.

Är du intresserad av att veta mer eller kan tänka dig att bli mentor? Hör i så fall av dig till mentor@scandinavianragdoll.com