Uppdatering 2021-06-14

För er som är nyfikna på resultaten i utställningen så kommer de publiceras lördagen den 19 juni på den här sidan >

Uppdatering 2021-05-30

Nu är anmälningstiden till utställningen över och det går inte längre att anmäla sin katt. Så vad händer nu? Här är lite info om vad som kommer hända “bakom kulisserna” innan tävlingen avgörs lördagen den 19 juni.

v 22: Utställningsarrangörerna kommer gå igenom alla bidrag och se till att alla bidrag är som de ska, samt förbereda och avidentifiera era bidrag innan domarna får se era katter. 
v 23: Domarna får tillgång till era bidrag och kommer ta ut sin top 3 inom varje kategori. Eftersom vi avidentifierat alla bidragen kommer domarna endast kunna se kattens kön, klass, ålder och färg tillsammans med bilden och filmen. De vet alltså inte vad katten heter eller vem ägaren är. 
v 24: När domarna har avgjort vinnarna kommer vi förbereda inför presentationen av dem. I slutet på veckan, närmare bestämt lördagen den 19 juni, så kommer vinnarna presenteras på SRC:s hemsida och Facebooksida. 

Tack för alla era jättefina bidrag! Nu är det bara att hålla tummarna!

SRC hälsar välkomna till vår första onlineutställning genom tiderna. Utställningen är öppen för alla våra medlemmar, oavsett om du har varit med på en kattutställning tidigare eller inte. Deltagande katter kommer bedömas utifrån ett filmklipp där ägaren visar upp katten, samt ett foto som du skickar in till oss.

På en kattutställning har man som ägare möjlighet att visa upp sina katter inför domare som är utbildade på just din ras. Domarna utgår från en skriven rasstandard och tittar sen på på kattens alla olika delar, såsom kropp, öron och pälsens kvalité för att avgöra hur väl katten följer standarden. De tar även hänsyn till kattens temperament och hur väl ägaren har preparerat pälsen. Ragdollens rasstandard kan du läsa om här >

Anmälan

Anmälningstid: 3 maj – 29 maj    
Anmälan är endast öppen för SRC:s medlemmar och är helt kostnadsfri. Komplett anmälan innehåller film, bild och ifyllt anmälningsformulär. Mer info om vad som ska finnas med på fotot och filmen hittar du längre ned på den här sidan. 
Du kan anmäla upp till 3 katter per ägare. Du lämnar din anmälan på länken “Till anmälan”, men vi ber dig läsa all information om utställningen på den här sidan först.

Anmälan är stängd

Du behöver vara inloggad på ett Google-konto för att kunna fylla i anmälningsformuläret och ladda upp filerna. Har du inget eget Google-konto kan du höra av dig till oss på info@scandinavianragdoll.com för att låna ett konto av oss.

Klasser

Vuxen hane (okastrerade 10 månader och äldre)
Vuxen hona (okastrerade 10 månader och äldre)
Kastrerad hane (kastrerade 10 månader och äldre)
Kastrerad hona (kastrerade 10 månader och äldre)
Junior hane (7-10 månader)
Junior hona (7-10 månader)
Kattunge hane (4-7 månader)
Kattunge hane (4-7 månader)

Sidoklasser: Bästa öron, Bästa svans, Bästa ögonfärg, Bästa kontraster
Hjärtekatter: Åsa och Maja tar ut varsin katt som de fastnat lite extra för

Alla färger tävlar tillsammans. Det är kattens ålder den 29 maj (anmälans slutdatum) som avgör vilken klass katten ska tävla i.

Domare

Utställningens domarkår består av Åsa Carnbrand och Maja Karlsson. 

Åsa är internationell FIFé-domare och har tidigare även varit uppfödare av ragdoll under stamnamnet S*Heros. 

Maja är domarelev inom FIFé och håller just nu på att utbilda sig inom bland annat Kategori 1 dit ragdollen tillhör

Tävlingens olika vinnare

I varje klass kommer topp 1-3 tas ut. Vinnarna kommer att presenteras lördagen den 19 juni. Priser kommer delas ut till klassvinnarna, och alla som deltar är dessutom med i en utlottning av fina priser.

Från Royal Canin får 1:orna 10 kg kattmat, 2:orna 4kg kattmat och 3:orna 2kg kattmat. 
Agria har bidragit med massor av fina produkter till både dig och din katt. 
Från MeKatt har vi fått jättefina kattleksaker till vår prispott

Allmänt

Utställningen har begränsat antal platser. 
Domarna kommer följa FIFé:s rasstandard när de utvärderar katterna, men du kan självklart vara med även om du tillhör ett annat förbund.

Tips – Se till att filma och fota katten i god showkondition genom att borsta och tvätta pälsen, så visar den upp sig på bästa möjliga sätt.

Foto

I samband med att du lämnar in kattens anmälan ska du även skicka med ett foto på katten. Du bestämmer vilken typ av bild du vill använda, men välj gärna en bild tagen framifrån där katten visar upp sig väl och ögonfärgen syns tydligt. Bilden nedan är ett bra exempel. Tänk på att det inte är själva fotokvalitén som kommer bedömas, utan endast katten som bilden är på.

Döp både bilden och filmen till [klass] [kön] [EMS-kod] [ålder], exempelvis “kastrat hane RAGn04 2,5år”

Film

Du kommer också skicka in ett filmklipp på 15-30 sekunder när du lämnar din anmälan. I klippet ska katten visas upp både från sidan och framifrån. Vi vill gärna kunna se kattens huvud både framifrån och i profil. En exempelfilm hittar du här nedan. Tänk på att man inte ska kunna utskilja vem ägaren är på filmen, så se till att ditt eget ansikte inte syns.
Filma gärna där belysningen är god och vrid katten långsamt så hinner den bedömas från alla vinklar.

Döp både filmen och bilden till [klass] [kön] [EMS-kod] [ålder], exempelvis “kastrat hane RAGn04 2,5år”

Sponsorer

Utställningen sponsras av följande företag som generöst bidragit med fina priser

Varje foder har skapats för att ge näring som är skräddarsydd för kattens hälsobehov oavsett ras, ålder och livsstil. Titta gärna lite extra på det foder som är utvecklat efter just ragdollens behov på länken nedan

På Agrias hemsida kan du för utom information om försäkringar för din katt även hitta många olika intressanta artiklar om katten och dess hälsa. Kom ihåg att du som är medlem i SRC och boende i Sverige även har 10% rabatt på Agrias försäkringar! 

Du som är van utställare känner säkert igen MeKatt med ägare Susanne från utställningar. Nu har hon till vår stora glädje släppt sin nya webshop som gör det enklare för oss att köpa katternas favoritleksaker och andra kattrelaterade produkter!